Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Bugün
Reklam
Reklam

Avcılar'da yaya yolu olmayan caddeler tehlikeye davetiye çıkartıyor!

16 Mart 2020 - 15:47
Avcılar'da yaya ve engelli yolu olmayan caddeler tehlikeye davetiye çıkartıyor!



Türkiye’nin ilk engelli Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin ilçesi Avcılar’da kapalı caddelerde engelli yürüyüş yolu yok. Bazı yollarda da yaya yolu şeridi olmaması özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlar olmak üzere Avcılar halkına zor anlar yaşatıyor.



Avcılar Haber Merkezi olarak Avcılar ilçesinde sokağın sesi olmaya ve vatandaşın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Avcılar’ın en gözde ve en kalabalık caddesi Marmara Caddesi’ni birbirine bağlayan trafiğe açık alanlarda yaya yolu şeritleri ve yaya geçidi tabelası bulunmuyor. İstanbul’un nüfusu 500 bine dayanan en kalabalık ilçelerinden Avcılar’ın vatandaşların özellikle sosyalleşme ve alışveriş için tercih ettiği kapalı caddesi, Marmara Caddesi’nde bulunan bağlantı yollarında yayaların geçişini kolaylaştıracak yaya önceliği şeritleri bulunmuyor. 



Her gün binlerce vatandaş tarafından kullanılan Marmara Caddesi’nin bağlantı yolları; Reşitpaşa Caddesi, Şamlı Sokak ve Çiğdem Caddesi’nde yayaların geçişini kolaylaştıracak yaya geçidi tabelasına yer verilmemesi, özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Karşıdan karşıya geçerken herhangi bir uyarı olmadığı için araçların durmadığını ve karşıdan karşıya geçerken sıkıntı yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar Avcılar Belediyesi’nin ilgili müdürlüklerinden bu alanda bir çalışma yapmalarını istiyorlar.



Avcılar’ın en fahiş noktası Marmara Caddesi’nde dikkat çeken bir diğer aksaklık ise engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran hassas hissedilebilir teknoloji ile geliştirilen sarı yürüyüş bantlarının olmaması ya da eksik olması. Marmara Caddesi’nin önemli bir bölümünde bulunmayan engelli vatandaşların kullanımını kolaylaştıran sarı şeritler caddenin bazı yerlerinde de kısa kısa şeritler halinde bulunuyor. Kameralarımıza yansıyan engelli bir vatandaş şeritin aniden kesilmesi sonucunda yönünü şaşırarak zor anlar yaşadı. 



Avcılar Haber Merkezi WhatsApp ihbar hattımızdan bize ulaşarak siz de ilçenizdeki sorunları daha fazla insana duyurabilirsiniz. 



Avcılar Haber Merkezi WhatsApp ihbar hattı: 0 549 450 63 66



Haber: Elif Soykan

Kamera: İlkay Nu Kaya